Przy jakim przebiegu wymienić pasek rozrządu?
Zwiń
X
-
Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
-
-
Zamieszczone przez BigW każdej jednej Octavii niezaleznie czy ma 1.6 MPi czy 2.0 TFSI lub 1.9 TDI rozrząd wymienia sie po 90 tyś lub 5 latach
[ Dodano: Sob 14 Mar, 09 23:25 ]
Zamieszczone przez kminkNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigKolego a mozesz mi pokazac model auta (z paskiem rozrzadu) w którym w zalezności od pojemnosci silnika rozrząd wymienia się w róznych terminach ??!!
W każdej jednej Octavii niezaleznie czy ma 1.6 MPi czy 2.0 TFSI lub 1.9 TDI rozrząd wymienia sie po 90 tyś lub 5 latach, a koledzy napisali to na poprzedniej stronie oraz ... 1 post powyżej Twojego i dodatkwo napisał to kolega który ma Octavie z 1.9 TDI - czasem naprawdę warto poczytać wcześniejsze wpisy w wątku 8)skoda
fuckyeah!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkWłasnie za kilka dni być moze stane sie wlaścicielem auta z silnikem BXE - co ile w tym motorze wymienia sie ,,rozrząd''? co 90tyś czy rzadziej? - prosze o sprawdzone info
-wymiana paska rozrzadu po 150.000km
-wymiana rolki po 300.000km
W rozpisce serwisowej ktora dostaje mechanik jest napisane...
-silniki diesla do modelu 2006 co 120.000km
-silniki diesla od modelu 2007 co 150.000kmTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gebek...
W ksiazce serwisowej mojego BXE model 2007 jest napisane...
-silniki diesla od modelu 2007 co 150.000km
Bardzo jestem ciekawy czy którekolwiek ASO zaryzykowało by wymianę paska dopiero przy 150 kkm ( zakładając oczywiście że samochód ciągle byłby na gwarancji )...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez kminkco 90tyś czy rzadziej? - prosze o sprawdzone info
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gebekZamieszczone przez kminkWłasnie za kilka dni być moze stane sie wlaścicielem auta z silnikem BXE - co ile w tym motorze wymienia sie ,,rozrząd''? co 90tyś czy rzadziej? - prosze o sprawdzone info
-silniki diesla od modelu 2007 co 150.000km
więc na 101% w autach które chcę kupic rozrząd nie byl jeszcze wymieniany bo tutaj sie serwisuje auta jak w ksiażkach serwisowych napisane, za duze koszta zeby wymieniac co 90tys km - jakoś nie słyszałem o nagminnie pekajacych paskach:-)Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BialyA może ktoś powiedzieć ile taka wymiana rozrządu wraz z pompą wody w Octavii 1.9 TDI kosztuje? Ponieważ przymierzam się do zakupu i chcę wiedzieć jakie będą dodatkowe koszty.
1440,97 + 400 robocizna w tym:
komplet rozrząd + pompa wody
olej + filtr
filtr paliwa
filtr pow.
filtr klima
jakiś siłownik od klimy (nie pamiętam dokładnie musiałbym z FV odczytać co to było) z którego wyciekł olej i brzęczała klima okrutnie kosztował 350
w aso zaśpiewali za sam rozrząd + pompa wody 2200.
p.s.
Teraz nadszedł czas na tarcze i klocki przód i nie wiadomo co kupić :!: :?: :idea:NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftNo jak te rzeczy robisz w ASO, w tym naprawa klimy to i tak bylo bardzo tanio, bo sam kompresor to koszt jedynie 3500zl :diabelski_usmiech
Nie padł kompresor na szczęście tylko jakiś siłownik z którego wyciekł olej i klima robiła hałas jak betoniarka :lol:NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
Witam wszystkich!
Ostatnio wymieniałem rozrząd w swojej Octavii 1.9 TDI BXE. Samochód został sprowadzony z Holandii, a serwisowany był w Niemczech, gdzie zalecają wymiane paska i pompy wody po 120 tys. natomiast nasze serwisy robią to po 90 tys. ja osobiscie wymieniłem zaraz po sprowadzeniu w serwisie Skody w Jankach i jestem zadowolony z ich usług
Komentarz
-
-
Amalus, w 1.9TDI w roku modelowym 2008 wg książki serwisowej jest tylko podany graniczny przebieg paska i jest to 150kkm. Ale przy przebiegu 90kkm jest kontrola paska rozrządu i serwis ASO (jeżeli auto jest serwisowane w ASO) zależnie od jego decyzji rozrząd się wymienia lub jeździ się dalej. Więc ASO żeby nie ryzykować odpowiedzialności za zerwany pasek wymienia go przy 90kkm.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Wymieniłem przy około 96kkm razem z pompa wody. Samochód sprowadzony, a z książki nie wynikało, że pasek był wymieniany. Ponadto nie udało mi się dotrzeć do historii napraw i serwisowania auta w Niemczech. Serwis olał moje e-maile z prośbą o dane dotyczące serwisu auta. Pan w Zalewscy Servis w Jankach mnie namówił i wymieniłem. Trochę sie bałem, bo to z serwisami różnie bywa ale samochód chodzi ok. Łącznie z wymianą tarcz, lkocków, płynów i innych dupereli uwineli sie od 8 do 16 w jeden dzień.
Komentarz
-
Komentarz